Fogszabályozás

A gyermek fogszabályozás

Nem csak a fogak egyenességéről, a mosoly esztétikájáról szól, hanem arról is, hogy a harapás jó legyen. A jó harapáshoz jó fog- és állcsont helyzet szükséges. Az állcsontok és a fogak helyzete határozza meg később a mosolyt, az arcesztétikát, a rágást, és a fogak tisztíthatóságát. Fontos, hogy gyermekkorban még lehet irányítani az állcsontok növekedését így későbbi komplikációktól menthetjük meg páciensünket, valamint a fennálló problémát már nagymértékben javíthatjuk. Ezzel együtt a gyerek önképét, önbizalmát is fejlesztjük.

A gyermekkori fogszabályzás eredményei:

 • Helyteremtés a torlódott fogazatban.
 • Harmonikus arcprofil, jó harapási forma kialakítása az állcsontok növekedésének irányításával. A kiálló elülső fogak rendezésével csökken a frontog trauma valószínűsége.

 • Helyfenntartás még elő nem bújt fogak számára.

 • Csökken a későbbi esetleges foghúzás valószínűsége.

 • Csökken a későbbi esetleges fix fogszabályozó készülékkel történő kezelés időtartama.

  A felnőtt fogszabályozás

  nem csak arról szól, hogy a páciensnek szebb lesz a mosolya, vagy, hogy a kezeléssel javul az életminősége, nő az önbizalma, felszabadultabbá válik. Azt is figyelembe kell venni, hogy hosszú távon a kezeletlen fogproblémák, a torlódott fogak és a rossz harapási forma hajlamosít az ínybetegségek kialakulására, csontpusztulásra, fogszuvasodásra, a fogak rendellenes kopására, fejfájásra, és akár állkapocs ízületi problémák is kialakulhatnak. A mai modern fogszabályozó készülékeknek köszönhetően olyan hosszú távú megoldást kap a páciens, amely mind egészségügyi szempontból, mind pedig esztétikailag a legkiválóbb eredményt nyújtja a számára.

  A felnőttkori fogszabályozó

  kezeléseknek két típusát különböztetjük meg. Egyrészt vannak a esztétikai kezelések, amelyek kifejezetten a páciens mosolyára helyezik a hangsúlyt, másrészt vannak azok az összetettebb kezelések, ahol a harapás is korrigálásra kerül. A mai kezeléseknek köszönhetően már nem kell egy életen át takargatnunk a mosolyunkat, vagy kellemetlenül éreznünk magunkat egy nem tökéletesen álló fog, vagy egy a fogaink között lévő kisebb rés miatt. Minden páciens megtalálhatja a számára legmegfelelőbb készüléket, amellyel akár hat hónap alatt, megszüntethető az életét befolyásoló zavaró tényező.

  Az új technológiák garantálják, hogy felnőtt korban se kelljen lemondani az egészséges, magabiztos mosolygásról!

   

  cd-mandala